Ons verhaal

De twee beroemde Italiaanse zangers Battisti en Mogol zongen er destijds al over in het lied ‘Canzone del Sole’, “een bloem in je mond hoort erbij, het maakt alles zo veel blijer”. En dat is ook de missie van Flower Burger, de eerste Italiaanse veganistische hamburgerketen geboren in het hart van Milan in 2015.

De bloem staat symbool voor positivisme, blijheid en liefde. Een band met de natuur die wordt vertaald naar een 100% plantaardig menu met burgers in alle kleuren van de regenboog.

Van gele broodjes gekleurd met kurkuma en zwarte broodjes van plantaardige koolstof tot een roze variant gemaakt van kersen en bietenextract. Het team van Flower Burger is altijd op zoek naar nieuwe natuurlijke kleurstoffen en ingrediënten om klanten te blijven verrassen. Flower Burger, Jungle Burger en Cherry Bomb worden bijvoorbeeld geserveerd met aardappelpartjes, edamame of patatas buenas. Sojascheuten, tofu, kikkererwten en quinoa staan bij ons dagelijks op het menu en Flower Burger weet hier explosieve smaakbommetjes van te maken waar mensen dol op zijn.

Het concept is gebaseerd op een idee van Matteo Toto, een jonge ondernemer die tijdens een reis naar nieuwe smaken zocht en de perfecte symbiose ontdekte tussen de burger en de veganistische keuken.

Stap het restaurant binnen en je wordt verwelkomd door een vriendelijke sfeer die knipoogt naar de hippie cultuur. De psychedelische illustraties uit de ‘clubbing’ wereld zorgen voor een licht en vrolijk interieur. De grote gele onderzeeër op de muur vormt een knipoog naar het beroemde liedje van de Beatles. Achter een kleurrijk gordijn uit de jaren 70 kan je een glimp van de keuken opvangen, de geboorteplaats van al onze creaties!

Een mix van tijdperken waar de liefde voor de aarde en mensen als een rode draad doorheen loopt. Het land van je dromen …

Geïnteresseerd in ons concept?

Open jouw eigen Flower Burger winkel

Ontdek meer

FLOWER FAMILY

Join us now and stay updated on amazing news and offers!